In een poging om de waarde van de aandelen van het bedrijf omhoog te krijgen slaat het Amerikaanse Netflix een nieuwe weg in door haar bedrijf en werkzaamheden te splitsen.

De waarde van het bedrijf daalde recentelijk met negentien procent toen het bedrijf een prijsverhoging voor haar diensten aankondigde. In dezelfde aankondiging liet Netflix ook weten dat zij verwachtte dat haar ledenbestand met ruim één miljoen gebruikers zou afnemen. Vrijwel direct daalde de waarde van de aandelen van Netflix met negentien procent. Voorheen bood het bedrijf haar diensten aan voor de prijs van tien dollar, Netflix wil dit echter verhogen met 60 procent naar zestien dollar.

CEO van Netflix, Reed Hastings, heeft inmiddels laten weten dat het bedrijf de verkeerde beslissing heeft genomen en hij daar voor verantwoordelijk is. In een poging de schade te herstellen gaat het bedrijf haar diensten nu splitsen. Netflix zal een streaming videodienst blijven. Voor de dienst waarbij het bedrijf DVD’s per post verstuurd is Qwikster in het leven geroepen. Ook is de prijsverhoging nu van de baan.