Netflix gaat abonnementsprijzen verhogen

Streamingdienst Netflix heeft in een brief aan aandeelhouders laten weten dat de abonnementsprijzen worden verhoogd. In eerste instantie geldt dit enkel voor nieuwe leden, maar op termijn zullen ook bestaande leden eraan moeten geloven.

Netflix heeft in Ierland mogelijk bekeken hoeveel effect een prijsverhoging heeft op het ledenaantal. Daar werd begin dit jaar de prijs van 6,99 euro naar 7,99 euro verhoogd, de invloed van die verhoging op het aantal leden was volgens de dienst beperkt.

Afhankelijk van de markt zal de prijs nu met één of twee dollar verhoogd worden, meldt Netflix in de brief. Onduidelijk is of Nederland ook een verhoging zal doormaken, hier wordt maandelijks al 7,99 euro betaald. De verhoging wordt nog dit kwartaal doorgevoerd voor nieuwe leden. Mensen die al een abonnement hebben zullen voor "een genereuze tijdsperiode" nog hetzelfde bedrag blijven betalen.

Hogere abonnementskosten = meer content

In de brief wordt aangegeven dat de hogere abonnementskosten ervoor zullen zorgen dat Netflix meer slagkracht zal krijgen bij onderhandelingen voor nieuwe content. Uiteindelijk moeten de hogere kosten ervoor zorgen dat het aanbod van content verder wordt verbeterd, alsook de kwaliteit van de streamingservice. Gebruikers zullen dus profijt hebben van de prijsverhoging.

Netflix behaalde gedurende het eerste kwartaal van 2014 een winst van 166 miljoen dollar, een jaar geleden bedroeg dat nog 54 miljoen dollar. Buiten de VS noteerde Netflix een verlies van 35 miljoen dollar, dit heeft te maken met de uitbreidingen naar nieuwe markten. Netflix verwacht nog dit jaar ook buiten de VS winstgevend te worden, daar zal de prijsverhoging zonder twijfel bij helpen.

Bron:Netflix