Amerikanen zijn verslaafd aan Apple-producten

In de Verenigde Staten zijn ze dol op de producten van Apple. Amerikaanse gezinnen die behoren tot de middeninkomens spenderen jaarlijks gemiddeld 321 dollar aan Apple-producten. Het is per slot van rekening de thuisbasis van de elektronicaproducent.

Amerikanen zijn verslaafd aan Apple-producten Kulbindar Garcha, een analist bij Credit Suisse, komt met deze schatting. Hij heeft hiervoor gekeken naar de totale omzet van Apple en dat bedrag gedeeld door het aantal gezinnen met een inkomen van 30.000 dollar of meer. Een simpele rekensom leert ons dan dat Amerikaanse gezinnen met een middeninkomen jaarlijks 321 dollar uitgeven aan producten van Apple.

Volgens Garcha zal dat in de toekomst alleen maar verder oplopen. Hij verwacht dat de Amerikaanse middeninkomens in 2015 jaarlijks gemiddeld 481 dollar zullen uitgeven aan Apple-producten, een toename van bijna 50 procent in vier jaar tijd.

321 dollar is een behoorlijk bedrag, maar voor dat geld zijn er relatief weinig producten van Apple te koop. De iPhones kosten rond gemiddeld rond de 500 dollar en een iPad begint bij 479 dollar en loopt verder op naarmate je meer wensen en eisen hebt (opslagcapaciteit, 3G). De iPods zijn aanzienlijk goedkoper en kunnen al voor minder dan honderd dollar aangeschaft worden.

Dat Apple een succesvolle elektronicafabrikant is, is niets nieuws. En niet alleen Amerikanen zijn dol op de producten van Apple: wereldwijd weet Apple zijn producten aan de consument te slijten. In juli kwam Apple met de laatste kwartaalcijfers. Het bedrijf wist een recordwinst te boeken van maar liefst 7,31 miljard dollar. Daarvoor verkocht ze wereldwijd 20,3 miljoen iPhones en 9,2 miljoen iPads. De verkoop van desktops en MacBooks stegen respectievelijk met 15 procent en 13,1 procent.

Ook heeft Apple de prognose van het aantal verkochte iPhones in de tweede helft van dit jaar naar boven bijgesteld. De eerste prognose was dat Apple 50 miljoen exemplaren van de iPhone 3GS, de iPhone 4 en de nieuwe iPhone 5 zou verkopen in de tweede helft van dit jaar, maar volgens de laatste verwachtingen zullen de verkopen 12 procent hoger uitvallen, waardoor de totale verkopen zullen toenemen tot 56 miljoen.

Bron:Business Insider