2min

Samsung heeft opnieuw aanklopt bij de rechter. Ditmaal bij de rechtbank in Milaan. De Zuid-Koreaanse telecomfabrikant wil de nieuwe iPhone 4S verbieden in Frankrijk en Italië. Wederom beweert Samsung dat Apple zich schuldig maakt aan patentinbreuk.

Deze nieuwe rechtszaak past precies in de nieuwe tactiek van Samsung. Ongeveer twee weken geleden kondigde Lee Younghee, hoofd marketing bij Samsung, aan dat het telecombedrijf zich agressiever gaat opstellen tegenover Apple om haar patenten te beschermen. Volgens Younghee lift Apple mee op de gepatenteerde technologieën van Samsung zonder daar een cent voor te betalen en daar moet maar eens een einde aan komen.

Daarvoor had Samsung al gezegd dat het een aanklacht zou indienen tegen Apple zodra de nieuwe iPhone officieel aangekondigd zou worden. Zonder enige aarzeling zet Samsung de stap naar de rechtbank om een verkoopverbod te eisen voor de iPhone 4S, zowel in Italië als in Frankrijk. De Zuid-Koreaanse telecomproducent is van mening dat Apple inbreuk maakt op diverse technologiepatenten die in bezit zijn van het bedrijf. Daarvoor zou het Amerikaanse elektronicaconcern licentiekosten moeten betalen, maar weigert dat.

Wanneer de Italiaanse rechter zijn uitspraak doet is niet bekend. Samsung heeft aangegeven dat het bedrijf in meerdere landen een verkoopverbod zal eisen van de nieuwe iPhone 4S. Welke landen dit zijn wilde het technologiebedrijf niet zeggen.

Het aantal rechtszaken tussen Samsung en Apple is bijna niet meer te tellen. Zo lopen er onder meer rechtszaken in de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Australië en Japan. Ook in Nederland en Duitsland troffen beide partijen elkaar al eerder in de rechtbank. In Frankrijk loopt al langer een rechtszaak tussen beide partijen. Daar kunnen we er dus nog een bij optellen.