1 min

Online retailgigant Amazon heeft de handelsmerken van zijn nieuwe Kindle Fire tablet onder een apart bedrijf laten registreren. Uit recente verzoeken die ingediend zijn bij de United States Patent and Trademark Office (USPTO) blijkt dat niet Amazon, maar de nieuwe onderneming Seesaw LLC de aanvrager is. Hiermee wil Amazon de productie van de hardware kennelijk loskoppelen van de webwinkel, die voornamelijk boeken en cd’s verkoopt.

Eind september presenteerde Amazon zijn nieuwe reeks Kindle e-readers en de Kindle Fire tablet. Volgens berekeningen van marktanalisten zou Amazon de Kindle Fire tablet onder de productieprijs verkopen. Na verwachting zal dit terugverdient worden met de verkoop van digitale boeken en muziek.

De tablet is met zijn verkoopprijs van 199 dollar de eerste die een heel stuk goedkoper is dan de iPad. De Androidsoftware op de tablet is stevig aangepakt door Amazon waarmee ze de gebruiker proberen over te halen tot online aankopen.

Mocht het tabletproject toch niet goed uitpakken voor Amazon, dan kunnen de activiteiten eenvoudig worden gesplitst en mogelijk doorverkocht, daarvoor zou de oprichting van Seesaw zijn bedoelt. Hoewel het tot dusver erg goed gaat met de pre-orders van de tablet, is het apparaat pas half november verkrijgbaar. Pas dan valt te zeggen of dit een echte iPad-concurrent wordt of niet. De lancering in november geldt helaas niet voor Nederland, of en wanneer de tablet in Nederland beschikbaar komt is nog onduidelijk.