1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De nieuwe Kindle Fire van Amazon zal tegen de zomer klaar zijn. Hiermee zal Amazon nog binnen een jaar na de introductie van de Kindle Fire de opvolger ervan lanceren. Of de nieuwe versie een compleet nieuwe naam krijgt of gewoon Kindle Fire 2 is nog onduidelijk.

Dit heeft Marktonderzoeker Pacific Crest gemeld in een presentatie afgelopen week. Het zou gaan om een 9-inch grote variant op de Kindle Fire. De tablet heeft Amazon tot op heden geen windeieren gelegd. Er werden afgelopen jaar namelijk 14,9 miljoen Kindle Fire’s verkocht. Dit zijn er 2,2 miljoen meer dan dat de fabrikant op voorhand zelf had verwacht. Hiermee is Amazon een belangrijke speler geworden in de momenteel zeer populaire tabletmarkt.

Amazon heeft er met de Kindle voor gezorgd dat er een nieuwe concurrentie plaatsvindt op prijs. De Kindle Fire wordt namelijk rond of onder de kostprijs verkocht. Amazon verwacht het geld binnen te halen met de diensten die het aanbiedt op de tablet, zoals e-books, muziek en video. Door de extreem scherpe prijs van slechts 200 dollar, omgerekend ongeveer 150 euro weet het makkelijk marktaandeel te pakken. Desondanks verkoopt een partij als Apple nog steeds een stuk meer tablets dan Amazon. Laatstgenoemde heeft dan ook nog een lange weg te gaan wil zij Apple verslaan op de tabletmarkt.

Amazon heeft de komst van een opvolger voor de Kindle Fire nog niet bevestigd maar het lijkt geen onlogische stap te zijn.