1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Japanse Sony dat sinds 2001 samenwerkt met het Zweedse Ericsson in de joint venture Sony Ericsson, heeft besloten om de Zweedse partner uit te kopen. De 50 procent aandelen die in handen zijn van Ericsson zijn verkocht aan Sony, waardoor er een einde komt aan de joint venture Sony Ericsson. Dat maakten Sony en Ericsson vandaag gezamenlijk bekend.

Sony Ericsson, bekend van de productie in mobiele telefoons wordt hiermee geheel eigendom van Sony. Sony betaald voor de overname een bedrag van 1,05 miljard euro. Het bedrijf hoopt met deze overname een flinke groei te kunnen realiseren. Ook alle patenten en licenties zijn hiermee in handen gekomen van Sony.

"Deze overname biedt Sony de kans om de smartphones te integreren in het aanbod van netwerk verbonden consumenten electronica zoals tablets, televisies en computers", aldus Sony in het persbericht.

In de toekomst hopen ze nog meer consumenten toegang te kunnen bieden tot hun diensten. Zo zijn de onlangs uitgebrachte tablets voorzien van Playstation-diensten en bezit Sony zijn eigen digitale muziekwinkel. Verder laat Sony weten dat de productielancering omhoog moet en dat deze producten beter met elkaar moeten gaan communiceren. De overname wordt waarschijnlijk in januari afgerond. Het ligt voor de hand dat de naam Ericsson zal gaan verdwijnen bij de nieuwe smartphones die in 2012 op de markt komen. Sony heeft echter nog niet laten weten wat er gebeurd met de naam Ericsson.