1 min

Sony heeft de scheiding met het Zweedse bedrijf Ericsson voltooid. De joint-venture die jarenlang de naam Sony Ericsson droeg is daarmee verleden tijd. Inmiddels is er een naam voor de nieuwe tak die onder Sony’s vleugel valt. Sony Ericsson heet voortaan Sony Mobile Communications.

Sony heeft het aandeel dat Telefonaktiebolaget LM Ericsson in Sony Ericsson bezat overgenomen voor iets meer dan één miljard euro. Beide bedrijven hadden precies de helft van de aandelen in het joint-venture in bezit. Met de overname wordt Sony de enige eigenaar van het bedrijf en een naamsverandering lijkt dan ook een logische keuze te zijn.

Sony maakte eind oktober bekend dat het Ericsson uit zou kopen en daarmee het telefoniebedrijf volledig in handen zou krijgen. Sony ging over tot deze actie omdat het de smartphones graag beter wilde integreren met haar andere productlijnen zoals tablets, televisies en computers.

Welke naam in de toekomst op de smartphones gaat verschijnen is nog onduidelijk, het lijkt onwaarschijnlijk dat Sony Mobile Communications de volledige naam van het bedrijf zal gaan gebruiken. Op enkele van de nieuwe toestellen is bijvoorbeeld alleen de naam ‘Sony’ terug te vinden.