1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Voor de derde keer op rij heeft Apple een bedrijf overgenomen wat gespecialiseerd is in 3D-landkaarten. Dit keer gaat het om het Zweedse bedrijf C3. Alles lijkt erop dat Apple bezig is om een Google Maps concurrent te bouwen.

Apple wilt het bedrijf C3 dus mogelijk gaan gebruiken voor het ontwikkelen van een eigen iOS-kaartenapplicatie. Dit zou dan vervanging moeten bieden voor de huidige Google Maps applicatie van Google. Deze applicatie wordt standaard meegeleverd op alle Apple-apparatuur.

De website 9to5mac meldt dat het bedrijf al in augustus is overgenomen, maar heeft dat nu pas bevestigd. Het C3-team maakt onderdeel uit van Apple maar blijft werkzaam vanuit Zweden. De technologie die C3 gebruikt stamt af van de rakettechnologie om 3D-kaarten te maken. Nu laat het bedrijf vliegtuigen vliegen die zijn uitgerust met SLR-camera’s waarmee lichtfoto’s worden gemaakt. Niet alleen de bovenkant van gebrouwen wordt gefotografeerd maar ook de zijkanten. Deze beelden worden vervolgens aangevuld met extra beeldmateriaal waarna er een volledig 3D beeld ontstaan.