1 min

Google zal de 3D-beelden van de eigen Maps-dienst flink gaan verbeteren. Dit heeft het bedrijf woensdag laten weten. Verschillende media spreken zelfs over een verschil van dag en nacht tussen de oude en nieuwe versie van de dienst.

Het verschil is op te maken uit de beelden die Google woensdag toonde op enkele mobiele apparaten. Hierbij kwamen zowel de Android- als iOS-versie van het besturingssysteem aan bod. Om de verbeteringen te kunnen realiseren zal Google verschillende grote steden opnieuw opmaken in 3D. Daarnaast zal een deel van deze steden gereconstrueerd worden.

Sinds de lancering in 2006 heeft Google nu de data van meer dan 75 procent van de gehele wereld in haar dienst weten te verwerken. Voor de verbeteringen aan de 3D-weergave maakte Google gebruik van vliegtuigen die onder een hoek van 45 graden een aantal foto’s neemt. Wanneer de vernieuwingen door worden gevoerd werd niet bekend gemaakt.

De verbeteringen voor de iOS-applicatie van Google zijn overigens opvallend, daar Apple de standaard Maps-applicatie die door Google wordt verzorgd zo goed als zeker gaat vervangen voor een eigen applicatie. In dat geval lijkt het logisch dat Google’s Maps-app nog wel in de App Store te vinden zal zijn.