2min

De biografie over Steve Jobs ligt pas een week in de schappen, maar het boek wordt nu al bestempeld als de bestseller van het jaar. In diverse landen voert het boek de lijst met best verkopende boeken aan.

In het Verenigd Koninkrijk gingen maar liefst 37.000 exemplaren van de geautoriseerde biografie over de toonbank in de eerste vijf dagen. Het boek staat tevens bovenaan de lijst met bestverkopende boeken van Amazon. Deze cijfers gaan alleen over de verkoopaantallen van fysieke boeken, hoeveel e-books van de biografie zijn verkocht is onbekend.

Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk vindt de biografie gretig aftrek bij het publiek. Ook in Nederland is het boek over het leven en werk van Steve Jobs het meest gelezen boek van het moment. Ook in Duitsland weten consumenten de weg naar de (web)winkel te vinden om het boek aan te schaffen. Daar is de biografie momenteel het best verkopende boek. Er zijn ook concrete plannen om het boek in het Spaans uit te brengen.

Jon Howells van de Britse uitgeverij Waterstone’s is verbaasd dat het boek zo immens populair is onder de consumenten. "Normaal gesproken komen dergelijke verkoopcijfers alleen voor als iemand een autobiografie schrijft en deze zelf promoot. Bij een biografie zien we dat meestal niet. Het toont aan hoe ongelooflijk interessant Steve Jobs is en hoe eenvoudig zijn fans omschakelen van iPods en iPhones naar boeken", aldus Howells. Hij voorspelt dan ook dat de biografie van Walter Isaacson het best verkochte boek rond de feestdagen zal worden.