Abonneer je gratis op Techzine!

De oprichter van Apple, Steve Jobs, zal zijn debuut maken als stripfiguur. In augustus is het stripboek te bestellen voor een schamele vier dollar.

Dat meldde uitgeverij Bluewater Productions gisteren op haar website. Twee aspecten van Jobs leven zullen centraal staan in het te verschijnen stripboek: enerzijds zijn privéleven en zijn gezondheidsproblemen, anderzijds zijn zakelijke kant. "Steve Jobs is bijna net zo iconisch als zijn bedrijfslogo", aldus Bluewater Productions. "Hij wordt beschouwd als een innovator, iemand die risico’s neemt, een visionair en een genie. Anderzijds wordt hij gewetenloos, egoïstisch en een bedrijfspiraat genoemd."

De keuze om Steve Jobs als stripheld te vereeuwigen was vrij eenvoudig volgens Bluewater Productions: ‘Zijn innovaties zijn voorpaginanieuws en zijn gezondheid heeft invloed op de aandelenbeurs. Niet gek voor iemand die z’n studie niet heeft afgemaakt."

Het stripboek krijgt een saaie titel, maar wel een die recht door zee is en duidelijk aangeeft waar het over gaat: ‘Steve Jobs: Co-Founder of Apple’. De strip zal 32 pagina’s dik zijn en vanaf augustus te koop zijn in de boekhandels en webwinkels zoals Amazon voor slechts 3,99 dollar. De schrijver heet C.W. Cook en de tekenaar is Chris Schmidt.

Bluewater Productions heeft in het verleden eveneens stripverhalen uitgegeven van onder meer zangeres Lady Gaga en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Het stripverhaal van Zuckerberg is momenteel uitverkocht.

Jobs zal niet alleen als stripheld in de schappen verschijnen. Onlangs kondigde uitgever Simon & Schuster aan dat volgend jaar een geautoriseerde biografie over de Apple-topman zal verschijnen. De schrijver is niemand minder dan Walter Isaacson, die eerder een biografie schreef over Henry Kissinger, Benjamin Franklin en Albert Einstein. De titel van het te verschijnen boek zal ‘iSteve: The Book of Jobs’ zijn.