1 min

Hoewel het nog enige tijd gaat duren voordat Microsoft met het nieuwe besturingssysteem Windows 8 op de markt komt, zit het bedrijfsleven niet stil. De IT-specialisten bereiden hun baas alvast voor op de komst van Windows 8.

Dat is een van de bevindingen van een onderzoek onder 973 IT-professionals dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau InformationWeek.

Iets meer dan de helft van de ondervraagden (52 procent) zegt dat hun organisatie van plan is om de werkplek van deze upgrade te voorzien. Ruim een kwart (28 procent) zegt geen specifiek tijdspad op papier te hebben gezet om het nieuwe besturingssysteem onderdeel uit te laten maken van het bedrijfsproces. Eén op de vijf respondenten zegt Windows 8 binnen twee jaar te installeren nadat het op de markt is verschenen. 13 procent wil het nieuwe besturingssysteem binnen een jaar op de werkvloer introduceren. 5 procent zegt de overstap van het oude besturingssysteem naar Windows 8 direct te maken.

"We staan ervan versteld dat zoveel professionals al in zo’n vroeg stadium zich voorbereiden op de komst van Windows 8", zegt de vice-president van InformationWeek Art Wittmann op haar website.

Naast IT-professionals zijn ook tabletfabrikanten blij met de aankondiging van Windows 8. Zij voelen zich op dit moment teveel gebonden aan Android, omdat er geen goed alternatief besturingssysteem voor tablets is. Onder meer Dell, Hewlett Packard, Lenovo en Asus hebben al aangekondigd tablets met Windows 8 op de markt te zullen brengen.