De zakelijke markt loopt nog altijd niet warm voor Windows 8, maar richt zich op het gebruik van Windows 7, zo concludeert Forrester Research op basis van een onderzoek. Microsoft’s nieuwe besturingssysteem lijkt daarmee een grote markt te missen. Wanneer de eerstvolgende grote update voor Windows 8 lanceert, heeft het besturingssysteem nog geen 50 procent van de markt in handen, wordt gedacht.

Forrester Research heeft in Europa en Noord-Amerika bedrijven onderzocht en komt tot de conclusie dat Windows 7 de overhand zal houden ten opzichte van het nieuwere Windows 8 (review). Op het moment draaien veel bedrijven nog Windows XP of zijn ze recentelijk overgestapt op Windows 7. Onlangs bleek ook dat Windows XP ook in Nederland nog grootschalig wordt ingezet door de consument en bedrijven.

Maar liefst 38 procent van de werknemers van de onderzochte bedrijven geven daarentegen wel aan dat ze een Windows 8-systeem zouden willen. De begrenzende factor hierin blijkt dus niet zo zeer de werknemer te zijn, maar de bedrijven zelf. De overstap naar Windows 8 zou voor hen nieuwe investeringen in hard- en software betekenen terwijl de nood daartoe wellicht niet altijd aanwezig is. Ook de radicaal gewijzigde interface baart werkgevers zorgen. De gebruikservaring zou wat hen betreft niet naadloos zijn.