De beursgang van Groupon was al niet bepaalt een succes te noemen, in totaal heeft het bedrijf 75 procent van zijn waarde verloren sinds de beursgang maar nu lijken ook de investeerders van het eerste uur er klaar mee te zijn. Volgens de Wall Street Journal hebben maar liefst vier grote investeerders vrijwel al hun aandelen verkocht of hebben ze nog maar een heel klein deel over. De investeerders lijken er geen geloof meer in te hebben.

Nu vier grote investeerders hun aandelen in Groupon tot een minimum hebben teruggebracht en het aandeel al 75 procent van zijn waarde heeft verloren wordt het voor Groupon steeds moeilijker om de weg naar boven in te zetten. De kans is namelijk groot dat andere aandeelhouders het voorbeeld van deze vier grote investeerders gaan volgen.

Een aandeel Groupon kost op dit moment 4,75 dollar, dat is bijna 75 procent minder dan ten tijde van de beursgang eind 2011. In totaal zakte het bedrijf daarmee 10 miljard dollar in waarde.

Groupon is overigens niet de enige die flink heeft moeten inleveren op de beurs. Ook andere tech ondernemingen zijn flink onderuit gegaan. Facebook is bijna de helft minder waard en staat nu op 19,05 dollar, terwijl het in mei naar de beurs ging voor 38 dollar per aandeel. Ook de beursgang van Zynga is geen groot succes. Het aandeel Zynga slonk ook met 70 procent tot 2,98 dollar.

Al deze bedrijven staan aan de technologiebeurs Nasdaq, voor wie dit natuurlijk geen beste resultaten zijn. Toch wist de Nasdaq dit jaar al 18 procent te stijgen.