1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Apple gaat bij Sharp aankloppen voor de schermen van de nieuwe iPhone en iPad. Door nauwe samenwerking met het Japanse elektronicabedrijf wil Apple niet alleen de aanvoer van voldoende schermen garanderen, maar ook de kwaliteit van de toekomstige apparaten optimaliseren.

Dat blijkt uit een analyse van Peter Misek, analist bij Jeffries. Het samenwerkingsverband met Sharp heeft volgens de analist geresulteerd in verbeterde IGZO-schermen die een resolutie tot wel 330 dpi kunnen bereiken. Apple kan dan eindelijke afscheid nemen van de verouderde IPS-technologie die het momenteel gebruikt voor haar iPhones en iPads. Ook dual-bar LED backlighting behoort dan tot het verleden.

Volgens Misek bieden de nieuwe schermen verschillende ontwerpvoordelen. Zo kan Apple haar producten nog dunner maken, de levensduur van de batterij verbeteren en het gebruikersgemak vergroten. Door de nauwe samenwerking en het feit dat Apple de schermen in grote hoeveelheden inkoopt kan het haar prijzen naar beneden bijstellen. Of Apple dit ook daadwerkelijk zal doen is natuurlijk de vraag, Apple staat erom bekend dat het producten altijd met een grote winstmarge verkoopt.

Nu Apple in een hevige juridische strijd is verwikkeld met Samsung is het niet meer dan vanzelfsprekend dat Apple uitkijkt naar andere leveranciers. Tot voor kort was het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf een van Apple’s grootste toeleveranciers. Het Amerikaanse bedrijf kocht vorig jaar voor bijna zes miljard dollar een componenten bij Samsung. De lopende rechtszaken kosten Samsung dus een smak met geld, ook buiten de rechtszaal.