2min Devices

Apple in gesprek met Sharp over levering OLED-schermen

Apple in gesprek met Sharp over levering OLED-schermen

Apple is in onderhandelingen met Sharp over de levering van OLED-schermen voor de volgende generatie iPhones. Een afspraak hangt volgens diverse persbureaus vooral af van de productiecapaciteit van Sharp. 

Het nieuws komt van persbureau Bloomberg, dat zich baseert op enkele anonieme bronnen bekend met de materie. Geheel toevallig is het echter niet dat Apple nu in gesprek blijk te zijn met Sharp, want de Japanse fabrikant meldde eerder nog nog dat het van plan was 566 miljoen dollar te investeren in de bouw van een nieuwe productiefabriek. Daar zou in juni 2018 de productie van start moeten gaan.

Analisten denken dat die investering vooral te maken heeft met de gesprekken die Apple met Sharp heeft gevoerd. Apple zou al langer op zoek zijn naar meer fabrikanten voor de productie van OLED-schermen, zodat de markt wat competitiever wordt.
Er zijn al lang verhalen over Apple en de overstap op OLED-schermen. Vorig jaar nog was er het verhaal dat Apple in samenwerking met fabrikant Foxconn werkte aan een speciale fabriek voor de productie van de panelen. Daarnaast is er het gerucht dat Apple voor zijn iPhone 8, waar veel van verwacht wordt, kiest voor OLED-schermen. Nu Sharp is overgenomen door Foxconn, lijken de stukjes allemaal op zijn plek te vallen. Al heeft Apple natuurlijk nog niets bevestigd.