1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Opvallend nieuws vandaag, de CEO van T-Mobile Nederland wordt aan het einde van het jaar vervangen. Hiertoe heeft Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile Nederland, besloten. T-Mobile laat weten dat het niets te maken heeft met het onderzoek naar illegale prijsafspraken maar de Duitse Financial Times beweerd dat het er wel mee te maken heeft.

De huidige CEO van T-Mobile Nederland, Bart Weijermars, zal op 1 januari worden vervangen door de Duitser Thomas Berlemann, welke op dit moment leiding geeft aan de afdeling Sales en Service. T-Mobile heeft laten weten dat het verstrek van een CEO niet op zo’n kort tijdbestek wordt besloten maar hier een langer traject aan vooraf gaat. Daarom heeft het volgens T-Mobile niets te maken met het onderzoek van de NMa naar illegale prijsafspraken. De exacte reden van het vertrek van de huidige CEO wil T-mobile echter ook niet kwijt, wat de situatie er niet transparanter op maakt.

Het onderzoek naar illegale prijsafspraken is pas sinds afgelopen dinsdag duidelijk, toen besloot de NMa om invallen te doen bij de drie grote telecomproviders van ons land.

Voor de NMa zal het vertek van de CEO op zo’n kort tijdbestek ongetwijfeld reden zijn om hier onderzoek naar te doen.