2min

Deutsche Telekom is een traject gestart om te kijken of het T-Mobile Nederland kan verkopen, wat de eventuele waarde zou zijn en of dat een logische stap is richting de toekomst. De definitieve beslissing over de verkoop is nog niet gevallen, maar er wordt inmiddels al enkele jaren gespeculeerd over de verkoop van T-Mobile Nederland.

Het over het algemeen goed geïnformeerde Bloomberg is degene die nu opnieuw meldt dat T-Mobile Nederland mogelijk verkocht gaat worden. Deutsche Telekom zou inmiddels in gesprek zijn met een bank om de eventuele verkoop te begeleiden, volgens Bloomberg met de Credit Suisse Group AG. Reden voor de verkoop is het genereren van liquide middelen en het verlagen van de schuldenlast van Deutsche Telekom. In de Verenigde Staten moet de provider binnenkort weer frequenties bij gaan kopen voor het Amerikaanse T-Mobile en daar hangt een fors prijskaartje aan.

De waarde van T-Mobile Nederland zou rond de 5 miljard euro liggen, maar dat wil niet zeggen dat het daarvoor ook in de verkoop gaat. Er zijn waarschijnlijk meerdere partijen die interesse hebben om actief te worden op de Nederlandse markt en daar kan Deutsche Telekom profijt van hebben. Onder de geïnteresseerde zou zich in elk geval Liberty Global bevinden, het moederbedrijf van Ziggo. Daarmee zou Ziggo zowel een vast als een mobiel netwerk in handen krijgen.

Een andere mogelijke kandidaat die niet door Bloomberg wordt genoemd is Orange, dat bedrijf heeft de afgelopen maanden al vaker laten vallen dat het verwacht dat er enkele kleinere telecomproviders in Europa worden overgenomen en dat het bedrijf daar dan wel interesse in zou hebben. Toen werd onder andere KPN genoemd, maar T-Mobile Nederland is dan ongetwijfeld ook een interessant alternatief.