De CEO van Deutsche Telekom, Tim Hoettges, heeft aan Bloomberg laten weten dat de plannen om T-Mobile Nederland te verkopen van de baan zijn. De biedingen die gedaan zijn op het Nederlandse onderdeel zouden te laag zijn geweest en door de aangekondigde fusie van Vodafone en Ziggo ziet Deutsche Telekom weer nieuwe kansen in Nederland.

Hoettgess is vrij duidelijk in zijn interview met Bloomberg dat alle plannen rond de verkoop van T-Mobile Nederland van de baan zijn. Er zijn geen plannen meer om T-Mobile Nederland te verkopen. De grootste gegadigde om T-Mobile over te nemen was Liberty Global, maar die hebben er nu voor gekozen om Ziggo te laten fuseren met Vodafone.

De overgebleven partijen zouden allemaal investeerders zijn geweest die niet het gewenste bedrag van 3 miljard euro wilde betalen. Nu heeft Deutsche Telekom besloten de Nederlandse tak niet af te stoten. Door de fusie van Vodafone en Ziggo ziet de CEO weer kansen in Nederland. Hij liet niet weten wat die kansen zijn, wel liet hij weten niet bang te zijn voor concurrentie, ook niet van de nieuwe fusiepartij.

Hij stelde dat T-Mobile Nederland een splinternieuw netwerk heeft uitgerold in Nederland dat nog zo goed als leeg is en waar nog flinke mogelijkheden zijn voor groei.