Niet één, maar liefst drie partijen zouden interesse hebben getoond om de Canadese Blackberry fabrikant Research In Motion (RIM) over te nemen: Nokia, Microsoft en Amazon. Alle drie de partijen hebben echter na overleg besloten om toch af te zien van een overname.

Amazon nam de optie van een mogelijke overname zeer serieus. Internationaal persbureau Reuters heeft van anonieme maar welingelichte bronnen vernomen dat het bedrijf een investeringsbank had ingehuurd om een mogelijke overname in kaart te brengen. Dit heeft niet geleid tot een formeel bod.

Het bestuur van RIM zou zich hebben verzet tegen een overname door Amazon. Het bedrijf is volgens hen in staat om zich op eigen kracht staande te houden, bijvoorbeeld door meer licenties te verkopen of nieuwe commerciële partnerships aan te gaan. Opstandige aandeelhouders zijn daarentegen van mening dat het bedrijf zich beter in de verkoop kan zetten.

Hoewel een overname van RIM door Amazon van tafel is, zitten beide partijen nog steeds aan de onderhandelingstafel om afspraken te maken over toekomstige commerciële mogelijkheden.

Naast Amazon zouden ook het Finse Nokia en het Amerikaanse Microsoft interesse hebben getoond voor een overname. Beide partijen zouden de afgelopen maanden hebben gesproken om een gezamenlijk bod uit te brengen. Volgens de Wall Street Journal was dit echter niet meer dan een ‘flirt’.