Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat het Chinese Lenovo aan het overwegen was om BlackBerry-fabrikant Research in Motion (RIM) over te nemen. Dit nieuws wordt nu echter ontkend door Wong Wai Ming, Lenovo’s CFO, wie in eerste instantie ook verantwoordelijk was voor de geruchtmakende uitspraak.

Volgens Ming zijn de uitspraken over de Canadese fabrikant uit hun verband gerukt. Ming verklaart dat hij in het algemeen wilde reageren op een vraag over Lenovo’s overnamestrategie. Lenovo zou overigens niet de eerste zijn die interesse toont in RIM. Eerder waren het onder andere Amazon en Samsung waarvan werd verondersteld dat een eventuele overname in de maak was. Vooralsnog is hier natuurlijk niets uit gekomen.

Research in Motion heeft grote moeite om het hoofd boven water te houden in de huidige markt. Waar het bedrijf wat betreft smartphones ooit een groot marktaandeel in handen had, is dit aandeel na de opkomst van Samsung en Apple in een vrije val geraakt. In het afgelopen kwartaal verkocht RIM 7,7 miljoen smartphones, wat meer dan eenderde minder was dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Komende woensdag zal RIM haar langverwachte BlackBerry 10 uit de doeken doen. RIM’s CEO Thorsten Heins gaf zelf al aan dat de leiding van het bedrijf daarna zou overwegen om de hardwaredivisie te koop te zetten.