Microsoft wil mogelijk de helft van alle aandelen in Research in Motion kopen. Het gerucht maakte afgelopen jaar al de rondte maar steekt nu opnieuw de kop op. Beide bedrijven wouden niet reageren op het gerucht.

Volgens geruchten zou Mircosoft maar liefst 3,5 miljard dollar willen betalen om de helft van alle aandelen in Research in Motion over te nemen. Microsoft zou bewust slechts de helft van de aandelen in handen willen hebben om zo Research in Motion zelf aan het stuur te laten houden. Doordat Microsoft na de overname over de helft van de aandelen zou beschikken zouden zij het bedrijf wel kunnen controleren en tevens inspraak hebben in de gang van zaken.

Zowel Microsoft als Research in Motion bedankten voor een reactie op het gerucht. Een eventuele overname zou echter niet opmerkelijk zijn. Volgens Thorsten Heins, directeur van Research in Motion, staat de fabrikant open voor alle opties. De maker van de BlackBerry-smartphones verkeert al enkele jaren in zwaar weer doorat de verkoop van de producten behoorlijk terug loopt. Een overname zou voor Microsoft vooral aantrekkelijk zijn vanwege het patentendossier van Research in Motion.