Jonathan Ive, ontwerper van tal van Apple-producten, gaat tegenwoordig als Sir Jonathan Ive door het leven. Hij heeft namelijk de zeer hoge onderscheiding in Engeland gekregen als Knight Commander of the British Empire.

Jonathan Paul Ive, de Brit die al meer dan 15 jaar het designteam van Apple leidt en mede verantwoordelijk is voor het ontwerp van populaire techproducten als de iMac, de iPod, de iPhone en de iPad, is door de Britse koningin Elizabeth II geridderd. Ive’s werk onderscheidt zich door een uitstekende combinatie van vorm en functie van zijn ontwerpen. Ive is van geboorte een Brit en mag zich nu officieel ‘Sir Jonathan Ive’ noemen. Dit in tegenstelling tot ooit geridderde niet-Britten zoals Microsoft-grondlegger Bill Gates en voormalig IBM CEO Louis Gerstner.

Jonathan Ives is na zijn studie voor zichzelf begonnen en heeft een ontwerpbureau opgericht. Apple heeft hem destijds benaderd waarna Ives de opdracht kreeg verschillende ontwerpen te maken. Bij Apple waren ze zo geïmponeerd door zijn werk, dat ze hem een baan aanboden. Aanvankelijk wilde hij daar niet van horen, omdat Apple in die tijd niet echt een veelbelovende toekomst tegemoet leek te gaan. Pas toen Steve Jobs in die periode terugkeerde naar Apple, ging hij erin geloven en nam hij het aanbod aan.