2min

Na twee jaar afwezigheid, heeft Apple Jony Ive weer het hoofd van zijn designteams gemaakt. Hij zal weer leiding gaan geven aan de teams die het uiterlijk van hardware en software van de technologiereus vormgeven. Ive draagt er verantwoordelijkheid voor dat alle Apple-producten eenzelfde look en feel hebben.

Dat bevestigt Apple vandaag aan financieel persbureau Bloomberg. Ive was tot 2015 het hoofd van de designteams van Apple. Vervolgens kreeg hij een belangrijke taak bij het ontwerpen van het nieuwe hoofdkantoor, Apple Park. Nu dat afgebouwd is, kan Ive weer met producten en software aan de slag.

Ive is weer hoofddesigner

“Nu Apple Park af is, rapporteren Apple’s designleiders en teams weer direct aan Jony Ive, die zich blijft concentreren op design,” liet woordvoerder Amy Bessette weten aan Bloomberg. Ive neemt de teugels daarmee weer over van Alan Dye en Richard Howarth, die sinds 2015 de leiding hadden.

Ive werd in 1996 door CEO Steve Jobs aangesteld als hoofddesigner van Apple. Hij ontwierp onder meer de eerste iMac desktop in 1998, de eerste iPod in 2001 en de iPad in 2010. Daarmee heeft Jony Ive een enorm belangrijke rol gespeeld in de grote successen van Apple met hardware. Waar hij lange tijd enkel hardware ontwierp, werd Ive in 2012 ook verantwoordelijk gemaakt voor softwareontwerpen.

Nieuwe biografie

Op de site van Apple is de biografie van Jony Ive aangepast. “Jony is verantwoordelijk voor alle ontwerpen bij Apple, waaronder de look en feel van Apple-hardware, gebruiksinterface, verpakkingen, grote architectonische projecten waaronder Apple Park en Apple-winkels en alle nieuwe ideeën en toekomstige initiatieven.”