Yahoo weet nieuwe ‘grote’ CEO binnen te halen

Yahoo heeft toch een nieuwe CEO weten te strikken met een goede staat van dienst. Het bedrijf heeft Scott Thompson aangesteld als nieuwe CEO van het internetbedrijf. Thompson is de voormalige directeur van Paypal.

Het is inmiddels alweer bijna 4 maanden geleden dat de voormalige CEO van Yahoo, Carol Bartz, de laan uit werd gestuurd wegens tegenvallende resultaten. Ze ging overigens overigens niet zonder slag of stoot weg, eerst gaf ze een interview waarin ze de vuile was flink buiten hing en daarna weigerde ze haar zetel in de Raad van Bestuur op te geven. Na overleg met de overige leden van het bestuur en waarschijnlijk een riante financiële compensatie besloot ze alsnog haar zetel op te geven.

De afgelopen maanden stonden echter meer in het teken van de overname geruchten rondom Yahoo in plaats van de aanstelling van een nieuwe CEO. Er gaan al tijden geruchten dat zowel Microsoft als Alibabe ieder met hun eigen financiële partners een bod voorbereiden op Yahoo.

De geruchten lopen uiteen van een overnamebod tot een bod voor een minderheidsbelang in het internetbedrijf.

Nu is Thompson de nieuwe CEO van het bedrijf en de grote vraag is natuurlijk binnen welke termijn hij zijn stempel gaat drukken binnen Yahoo en welke strategie en richting hij gaat kiezen. In de verklaring van Yahoo staat te lezen dat het bestuur voor Thompson heeft gekozen vanwege zijn kennis van online bedrijven en zijn kwaliteiten als teamplayer. Aanstaande maandag gaat Thompson aan de slag bij Yahoo als de nieuwe CEO.