Scott Thompson zal op zeer korte termijn aftreden als CEO van Yahoo. Dit gebeurt nadat is gebleken dat Thompson op zijn CV een opleiding heeft geplaatst welke hij nooit heeft gevolgd.

Door deze misleiding is de CEO van Yahoo de laatste tijd negatief in het nieuws gekomen. Op zijn CV zou een computeropleiding hebben gestaan welke de man nooit heeft gevolgd. Ook in zijn biografie en officiële documenten werd de opleiding door Thompson ingevuld. Dit is hem nu echter duur komen te staan. Volgens verschillende media zal Scott Thompson nu op korte termijn aftreden. Ross Levinsohn zal hem voorlopige vervangen, maar Yahoo zal op zoek gaan naar een definitieve opvolger.

Volgens The Wall Street Journal zou Thompson akkoord zijn gegaan met zijn ontslag nadat het bedrijf bewijs heeft gevonden waarmee Thompson’s leugen wordt bevestigd. Yahoo zou momenteel onderzoeken of het bedrijf Thompson zonder gevolgen kan ontslaan. Er bestaat een kans dat Yahoo nog een groot bedrag uit moet keren wanneer Thompson ontslagen wordt.

UPDATE:
De Wall Street Journal weet zojuist te melden dat Thomson’s vertrek niet alleen met de leugen op zijn CV te maken heeft. Thomson zou aan aan de raad van bestuur en enkele collega’s hebben verteld dat hij lijdt aan schildklier kanker, deze diagnose zou pas recent zijn vastgesteld door zijn doktoren.