1 min

Ondanks een burgerinitiatief weigert het Witte Huis een onderzoek in te stellen naar omkoping. Deze omkopingen zouden hebben plaatsgevonden rondom het wetsvoorstel van de SOPA-wet.

Er was veel roep naar een onderzoek na enkele bedenkelijke uitspraken van het hoofd van de Motion Picture Association of America (MPAA). Volgens de CEO van MPAA zou de industrie "zeer zorgvuldig kijken wie voor hen opkomt wanneer hun banen in gevaar zijn". De CEO zei daarnaast "Vraag me niet om een cheque voor je uit te schrijven als je denkt dat jouw baan in gevaar komt en dan geen aandacht aan mij besteed als mijn baan in gevaar komt."

Dit was voor "We the People" reden genoeg om een petitie te starten. Echter moet de petitie, wil zij verplicht worden behandeld, wel binnen een maand een getal van 25.000 handtekeningen verzamelen. Echter zijn er sinds 21 januari al meer dan 31.000 handtekeningen behaald. Hierdoor is het Witte Huis verplicht om op de petitie te reageren. Obama wordt in deze petitie gevraagd een onderzoek in te stellen tegen Dodd omdat hij openlijk toe zou hebben gegeven politici om te kopen.

Ondanks de behaalde drempel van 25.000 handtekeningen gaat het Witte Huis niet in op de zaak en zal er vooralsnog geen onderzoek komen. In een verklaring valt te lezen dat het Witte Huis afziet van commentaar op deze petitie omdat er specifiek wordt verzocht om een wetshandhavende actie.