Samsung zou het verliesdraaiende gedeelte van het bedrijf graag verbeteren of mogelijk van de hand doen en is verschillende opties voor de lcd-tak aan het bekijken.

Dit heeft de fabrikant dinsdag laten weten. Er zouden naar verschillende mogelijkheden worden gekeken om zo de situatie te verbeteren. Een van deze opties is de competitiviteit van de lcd-tak te verbeteren om zo de tak weer winstgevend te maken. Een andere mogelijkheid zou een verkoop zijn. Samsung bedankte echter voor commentaar op deze vraag. Het verlies zou vooral te danken zijn doordat Samsung meer last heeft van concurrentie uit China.

Daarnaast zouden meer fabrikanten overstappen op schermen van het type OLED. Momenteel wordt dit type vooral nog in smartphones gebruikt en zijn de televisies nog niet bijzonder breed gestrooid. De verwachting is echter dat deze techniek op den duur lcd zal gaan vervangen. Verschillende critici zijn dan ook van mening dat Samsung er goed aan zal doen wanneer het een deel van zijn lcd-assemblage ombouwt naar de productie van OLED-producten. Momenteel zal Samsung enkel de opties bekijken. Een woordvoerder heeft laten weten dat het bedrijf binnenkort met een besluit naar buiten zal komen.