Nieuwsberichten over de verschillende patentzaken zullen voorlopig nog wel even binnen blijven stromen, dus bereid je voor. Motorola heeft in Duitsland een verlies moeten incasseren. Het gaat om een rechtszaak waarbij de "slide to unlock"-procedure van Apple en Motorola belicht werd.

Het Duitse gerechtshof besloot dat Motorola’s smartphones inbreuk maken op een patent van Apple waarin bepaalde implementaties van het ontgrendelsysteem van de iPhone worden beschreven. Het gerechtshof van München heeft bepaald dat Apple een verkoopverbod op Motorola’s Android-telefoons kan aanvragen in Duitsland.

In een zaak in Nederland omtrent het zelfde patent tegen Samsung werd door de rechter besloten dat het Koreaanse bedrijf geen inbreuk maakte. De Nederlandse rechter was destijds van mening dat het patent mogelijk niet geldig is. De Duitse rechter lijkt het dus niet eens te zijn met deze lezing, aangezien het patent in deze rechtszaak wel als rechtsgeldig wordt gezien. Apple heeft in Duitsland ook tegen Samsung een rechtszaak lopen rondom hetzelfde patent. Doordat Apple nu van Motorola gewonnen heeft, wordt een winst tegen Samsung waarschijnlijker.

Overigens wordt de Motorola Xoom-tablet nadrukkelijk beoordeeld als een product dat Apple’s patent niet schendt.