Slide-to-unlock-patent Apple ongeldig verklaard

Een Duitse rechter heeft besloten om Apple’s slide-to-unlock-patent ongeldig te verklaren. De ontgrendelingsmethode behelst te weinig technische innovatie voor Europese patentwetten om gepatenteerd te kunnen worden. In Europa worden patenten vrijwel nooit toegekend bij softwarematige oplossingen, dat ligt in de Verenigde Staten overigens anders

De uitspraak is een overwinning voor Google en Samsung en uiteraard een nederlaag voor Apple. Eerder deze week werd ook al bekend dat een patent op een ander interface-element van Apple definitief ongeldig werd verklaard. Apple gebruikte het patent op slide-to-unlock onder andere tegen Samsung en Motorola, de laatstgenoemde is tegenwoordig onderdeel van zoekgigant Google, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Android.

Het besluit van de rechter is overigens wel aan te vechten, meldt Foss Patents. Het besluit van de rechter komt ook niet als een donderslag bij heldere hemel, het was in december al duidelijk dat de rechter neigde naar het ongeldig verklaren van het patent. Eerder kreeg Apple in Duitsland echter wel toestemming om Motorola aan te klagen vanwege het schenden van het slide-to-unlock-patent.

Apple, Samsung en Motorola hebben op het moment geen statement over het besluit de deur uitgedaan.

Bron:Foss Patents