1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Facebook is niet bang voor Yahoo en gaat de strijd dan ook aan. Om zich beter te kunnen weren in de door Yahoo aangespannen rechtszaak tussen de twee heeft Facebook nu 750 patenten overgenomen van IBM. Dit meldt Bloomberg op basis van een anonieme bron.

De twee partijen zijn in een rechtszaak verwikkeld geraakt nadat Yahoo bekend maakte dat zij Facebook voor de rechter willen slepen vanwege patenten die het sociale netwerk zou schenden. Facebook zou volgens Yahoo tien patenten van Yahoo overtreden. Het zou hierbij onder andere om patenten gaan die betrekking hebben op het plaatsen van advertenties en het sturen van berichten. Om beter voor de dag te kunnen komen heeft Facebook nu 750 patenten aangeschaft.

Een reden hiervan is volgens critici het feit dat de aangeklaagde partij vaak in een dergelijke rechtszaak dreigt met eigen patenten waar de andere partij overtreding op maakt. Echter zou Facebook nauwelijks patenten in handen hebben gehad waarmee zij dit kon doen. Met deze 750 nieuwe patenten wordt dit mogelijk makkelijker voor Facebook.