1 min

Tags in dit artikel

, ,

Yahoo claimt dat Facebook inbreuk maakt op tien patenten, waaronder de manier waarop er geadverteerd wordt op het web. Facebook ontkent de beschuldigingen. Yahoo waarschuwde Facebook een halve maand geleden en heeft het sociale netwerk na geen gehoor voor het gerecht gesleept.

Yahoo gelooft sterk in haar zaak: "De patenten zijn gerelateerd aan verschillende innovaties welke zijn geïntroduceerd door Yahoo. Het gehele social network-model wat Facebook gebruikt, is gebaseerd op technologie van Yahoo."

Facebook reageert verbaasd tegenover de BBC op de uitspraken van Yahoo en vindt dat het zoekmachinebedrijf te weinig heeft gedaan om het probleem op te lossen zonder de rechtbank erbij te betrekken. "We zijn teleurgesteld in Yahoo, een zakenpartner van Facebook voor lange tijd, welke flink heeft geprofiteerd van de samenwerking met Facebook en nu heeft besloten de stap naar de rechtbank te zetten."

Het is niet de eerste keer dat Yahoo deze tactiek toepast, in 2004 draaide een geschil met Google uit tot een vergoeding van 2.7 miljoen aandelen voor Yahoo. Partneranalist van de BBC Colin Gilles verwacht niet dat deze tactiek opnieuw zo goed zal uitpakken voor Yahoo en vindt het op een wanhoopspoging lijken.