1 min

De afgelopen paar dagen hebben topmannen van Yahoo! en Facebook om de tafel gezeten, in de hoop om de lopende rechtszaak niet verder te laten escaleren. Anonieme bronnen melden tegenover AllThingsD dat de onderhandelingen zich in een vergevorderd stadium bevinden. Naar alle waarschijnlijkheid zal in de loop van deze week een schikking geformuleerd zijn.

In februari maakte Yahoo! kenbaar dat het geld wilde zien van Facebook. Het internetbedrijf zou naar verluidt inbreuk maken op 10 tot 20 verschillende patenten die in handen zijn van Yahoo!. Het reclamebedrijf wilde niet nader ingaan op de details van de beschuldigingen. Zo is bijvoorbeeld niet bekend wat voor bedrag Yahoo! van Facebook heeft geëist om de zaak af te doen.

Daarop zette Facebook de tegenaanval in door Yahoo! door 750 patenten van IBM over te nemen. Het bedrijf van Mark Zuckerberg claimt dat de homepage van Yahoo!, Yahoo’s Content Optimization and Relevance Engine (C.O.R.E.), de Yahoo Flickr photo sharing-service en de advertenties die via Yahoo getoond worden patenten overtreden, die nu in handen zijn van Facebook.

Volgens anonieme bronnen die bekend zijn met de situatie, willen beide partijen de zaak niet op de spits drijven. Daarom hebben Yahoo’s! interim-CEO Ross Levinsohn en Sheryl Sandberg, de COO van Facebook, de afgelopen dagen veelvuldig met elkaar gesproken. Volgens de bronnen zullen Yahoo! en Facebook de aankomende week een schikkingsvoorstel op tafel leggen en ondertekenen.