Apple harkt dagelijks miljoenen dollars omzet binnen. Zo blijkt de App Store alleen al te zorgen voor een dagelijkse omzet van 5,4 miljoen dollar. Dit blijkt uit een onderzoek van twee analistenbureau’s.

Het onderzoek werd uitgevoerd door CSS Insight en Distimo en het heeft betrekking tot de maand januari van dit jaar. Voor het onderzoek ontwikkelden de bureaus het onderzoeksprogramma App VU Global. Deze applicatie geeft de onderzoekers inzicht in trends en verkoopcijfers van alle applicaties binnen de digitale downloadwinkel. Uit de statistieken van de applicatie blijkt dat Apple dagelijks 3,3 miljoen dollar opstrijkt aan opbrengsten van iPhone-applicaties. iPad-applicaties zijn daarnaast goed voor nog eens 2,1 miljoen dollar.

Met deze cijfers laat Apple concurrerende applicatiewinkels ver achter zich. Zo brengt Google Play na een stijging in omzet van 31 procent dagelijks 679.000 dollar op. Resterende winkels brengen een kleiner bedrag op per dag. Apple blijkt verreweg het meeste te verdienen aan haar digitale downloadwinkel. Dit is mede te danken aan de populariteit van het merk en het aanbod binnen de winkel. Het aantal applicaties ligt vele malen hoger dan dat van de concurrentie.