Qualcomm heeft één miljoen dollar geïnvesteerd in het bedrijf achter de BlueStacks Media Player. Deze applicatie maakt het mogelijk om Android-applicaties op een pc te draaien. De bèta behaalde een miljoen downloads in tien dagen.

Met deze indrukwekkende mijlpaal achter de rug hebben de makers van de applicatie aardig wat aandacht vergaard. Dit heeft er voor gezorgd dat BlueStacks inmiddels 15 miljoen dollar bij elkaar heeft gesprokkeld bij investeerders. De applicatie maakt het mogelijk om Android-applicaties te draaien op een computer zonder dat hiervoor hardwarematige aanpassingen nodig zijn. De vraag naar een dergelijk stuk software zou onder ontwikkelaars van Android-applicaties erg groot zijn.

De publiek bèta werd op 27 maart gelanceerd en behaalde in de eerste tien dagen een miljoen downloads. Mede door het behalen van deze mijlpaal heeft het bedrijf achter de software vandaag opnieuw een nieuwe investeerder bekend kunnen maken. Ook Qualcomm stapt namelijk in het avontuur rond BlueStacks Media Player. Zij zullen een investering doen in het bedrijf van één miljoen dollar.