Sony moest deze week aankondigen dat het bedrijf 10.000 werknemers op straat zal zetten. Deze beslissing werd genomen om Sony weer een winstgevend bedrijf te kunnen maken. Sony leed de afgelopen vier jaren namelijk verlies. Kaz Hirai, de kersverse CEO van het bedrijf, heeft de nieuwe strategie uit de doeken gedaan.

Allereerst maakte Hirai bekend dat hij en zijn bedrijf het recente verlies van 10.000 werknemers erg serieus neemt. Volgens Hirai ligt de sleutel tot herstel bij het versterken van de beste producten van het bedrijf. Hieronder vallen producten die van doen hebben met foto’s, gaming en mobiele telefoons. Daarnaast is Hirai ook voornemens om de TV-markt te heroveren. Hirai gelooft dat LCD-TV’s nog altijd de dienst uitmaken en zal zich dan ook vooral hier op focussen, zonder de opkomst van technieken als OLED en Crystal LED uit het oog te verliezen.

Volgens Hirai ligt het hart van Sony bij digitale fotografie en door de excellente consumentencamera’s met verwisselbare lenzen denkt Hirai dat Sony nog veel potentieel heeft aldaar. Verschillende afdelingen worden samengevoegd. Zo zullen de R&D- en Design-afdelingen voor mobiele telefoons, tablets en de VAIO-lijn samengevoegd worden. De toekomstige CEO van Sony Mobile, Kunimasa Suzuki, zal de leiding krijgen over deze afdeling. Met de samenvoeging wil Sony bereiken dat de tijd tusen start van de ontwikkeling en de lancering van producten wordt gehalveerd.

Hirai vertelde niet veel over maatregelen voor de PlayStation-afdeling. Er zijn plannen om het aantal games welke te downloaden zijn te vergroten, alsook het aantal PlayStation-compatible producten.

Als de plannen zich voltrekken zoals Hirai het voor zich ziet, zal Sony vanaf 2013 wederom een winstgevend bedrijf zijn.