De nieuwe CEO van Sony, Kazuo Hirai, wil het bedrijf graag omvormen door hardware en software via online netwerken aan elkaar te koppelen. Ditzelfde model heeft hij eerder toegepast bij de PlayStation tak, waar Hirai voorheen de baas was. Hirai geeft aan dat Sony echter geen gadgetfabrikant zal worden.

Op 1 april neemt Kazuo Hirai het stokje over van Howard Stringer als topman van Sony. In een interview vertelt Hirai dat de focus gaat liggen op het drukken van de kosten, onder meer van de televisies en om Sony terug naar de zwarte cijfers te leiden. Het PlayStation platform speelt hier al een belangrijke rol in als belangrijkste onderdeel in Sony’s aanbod van consumenten producten.

Naast hardware heeft Sony de beschikking over een groot scala aan digitale content, waaronder films, muziek en spellen, welke ondersteunend zijn aan de hardware producten zoals televisies, smartphones en tablets. "Hardware stimuleert software en software stimuleert hardware", is volgens Hirai de sleutel tot succes.

Afgelopen week werd er een waarschuwing gegeven dat het jaarverlies veel hoger dan de verwachte 2,9 miljard dollar zal zijn, dit voor de vierde keer op rij. Vooral de televisie divisie heeft het zwaar te verduren met 11 miljard dollar verlies over acht fiscale jaren. ook Sony’s smartphones weten nog geen grote rol te spelen op de smartphonemarkt, Sony wil dit veranderen en besloot daarom volledig eigenaar te worden van Sony Ericsson. De fabrikant zal in 2012 dus een nieuwe weg inslaan met de mobiele telefoons.