De Taiwanese fabrikant HTC heeft haar CFO vervangen na tegenvallende resultaten. Winston Yung heeft zijn stoel af moeten staan aan Chia-Lin Chang. HTC zelf gaf geen reden op voor het ontslag.

Echter zou het ontslag van Yung volgens bronnen vooral te maken gehad met tegenvallende resultaten van HTC. De fabrikant verkeert momenteel in een mindere periode. Zo zag HTC haar winst in het eerste kwartaal flink kelderen en men verwacht niet veel beters voor het tweede kwartaal van dit jaar. De aandelen van HTC zakten dan ook zes procent in waarde toen de vervanging van de huidige CFO bekend werd gemaakt.

Analisten hebben dan ook geen hoge verwachtingen voor HTC voor de aankomende tijd. Ondanks dat HTC een nieuw vlaggenschip genaamd HTC One X presenteerde, wordt er verwacht dat deze flink in de schaduw komt te staan van de Samsung Galaxy S III welke op 3 mei wordt aangekondigd. Analisten zijn dan ook van mening dat er binnen de deuren van HTC het één en ander zal gaan veranderen. Zo zal er meer op de uitgaven worden gelet en krijgt de financiële afdeling meer zeggenschap.