1 min

Hoewel het niet goed gaat met HTC, is het Taiwanese bedrijf vooralsnog niet van plan om zijn CEO de deur te wijzen. Het bedrijf heeft publiekelijk ontkend dat Peter Chou moet vrezen voor zijn leidende rol binnen het bedrijf.

Het gaat al enkele jaren niet goed meer met HTC. Het Taiwanese bedrijf was enige tijd de grootste Android-fabrikant, maar werd gepasseerd door Samsung en is nu nog maar een kleine speler binnen Google’s mobiele besturingssysteem, ondanks lovende recensies over het nieuwste topmodel van HTC.

Peter Chou zou een geweldige prestatie hebben geleverd binnen HTC in de afgelopen jaren en er zijn dan ook geen plannen om de man uit zijn functie te zetten, stelt Cher Wang, de voorzitster van het bestuur van HTC. De voorzitster stelt ook dat HTC veel innovatieve producten heeft en daar ook mee door zal gaan.

In de eerste acht maanden zijn de aandelen van HTC met meer dan 45 procent gedaald. De cijfers uit augustus toonden ook een daling van 47 procent in de omzet in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.