Robert Herskowitz, een muziekliefhebber die zijn deuntjes uit de iTunes Store haalt, stapt naar de rechter om Apple aan te klagen. Het Amerikaanse technologiebedrijf zou hem en andere gebruikers duperen door nummers tweemaal in rekening in te brengen. Dit gebeurt in zijn ogen dermate vaak dat hij besloot om een zogeheten class-action-rechtszaak aan te spannen.

Via de iTunes Store bestelde Herskowitz het nummer "Whatya want from me" van Adam Lambert voor een bedrag van 1,29 dollar. Toen hij dat bedrag betaald had, ging hij ervan uit dat daarmee de aanschaf werd afgerond, totdat hij een tweede verzoek kreeg om het bedrag te betalen. Uiteraard maakte de man zijn ongenoegen eerst bekend bij de klantenservice van Apple. Daar ving hij helaas bot. In een reactie liet de klantenservice weten dat aankopen via de iTunes Store niet teruggestort worden om zo het copyright te beschermen.

Volgens Herskowitz staat dat er in de algemene voorwaarden dat Apple geen geld teruggeeft als een product op een later tijdstip goedkoper wordt of in de aanbieding is. Maar daar is volgens de man geen sprake van, omdat hij de normale aankoopprijs betaalde.

Volgens Herskowitz haalt Apple hetzelfde trucje uit bij meerdere gebruikers. En niet alleen bij de iTunes Store, maar ook bij andere digitale winkels zoals de App Store, iBookstore en Mac App Store. Daarom streeft hij namens alle slachtoffers een verkoopverbod na totdat de kwestie is opgelost. Daarnaast eist hij een schadevergoeding van 5 miljoen dollar. Volgens de aanklacht beschuldigt de man Apple van contractbreuk, het schenden van het vertrouwen van haar klanten, oneigenlijke zelfverrijking, oneerlijke concurrentie en het overtreden van handelswetten.