Apple heeft officieel een schikking getroffen met mensen die het bedrijf aangeklaagd hadden vanwege onverwachts hoge rekeningen van de App Store. Deze rekening werd veroorzaakt door de kinderen van deze mensen, die in games aankopen zonder toestemming deden.

De rechtszaak rondom deze gebeurtenissen werd al in 2011 aangespannen door de getroffen ouders. Het probleem deed zich voor bij games die zich voordeden als gratis spel, maar waarbinnen extra zaken aangeschaft konden worden. Voor die in-app aankoopmogelijkheden is door Apple niet voldoende gewaarschuwd. Deze handelswijze is inmiddels gewijzigd, ook binnen applicaties moet de gebruiker bij aankopen een wachtwoord invoeren.

Er hebben zich ongeveer 23 miljoen mensen bij de rechtszaak aangesloten. Bij aankopen die onder de 30 dollar zijn gebleven wordt 5 dollar tegoed voor de App Store gegeven. Dat meldt Apple in een e-mail aan de aangesloten partijen. Wanneer het bedrag hoger dan 30 dollar is wordt via een speciale procedure een financiële vergoeding getroffen, dat geldt tevens wanneer de gebruiker geen App Store-account meer heeft. Een eis is wel dat de desbetreffende applicaties een leeftijdswaardering van 4+, 9+ of 12+ hebben.