1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Europese Commissie heeft het blijkbaar moeilijk met grote spelers op de markt, want na Microsoft heeft de Europese Commissie nu ook bezwarende brieven geschreven naar Apple.

In hun klacht beweert de Europese Commissie dat Apple de verkoop van muziek in Europa beperkt. "Klanten kunnen alleen muziek kopen in de iTunes Music Store van hun eigen land en zijn op die manier beperkt in hun keuze. Ook het prijsverschil, opgelegd door de platenmaatschappijen, is onaanvaardbaar", aldus Jonathan Todd, woordvoerder van de Commissie.

Apple reageerde en zei dat het van plan was een Europese iTunes Store te openen, maar dat dat initiatief door de platenmaatschappijen werd geblokkeerd. "Apple heeft altijd al geprobeerd één enkele winkel voor geheel Europa te openen. Elke inwoner van een Europese lidstaat zou tot die ‘Pan-European iTunes Music Store’ toegang hebben gekregen, maar de platenmaatschappijen beweerden dat niet mogelijk was door juridische beperkingen".

Deze aanklacht is een gevolg van een klacht van de Britse consumentengroep Which?, die het oneerlijk vond dat Franse en Duitse klanten van de Music Store 0,99 euro moesten betalen, terwijl Britse klanten 0,79 pond moesten betalen, om en bij de anderhalve euro. De brief is verstuurd naar Apple en andere grote platenmaatschappijen, waarvan de Commissie de namen niet wil vrijgeven.