1 min

Ondanks dat HP het afgelopen kwartaal een groei kon noteren in de PC-markt, lijkt het er op dat de fabrikant een flinke ontslagrond zal gaan aankondigen. Volgens een rapport van Bloomberg overweegt HP momenteel om een groot aantal medewerkers de deur te wijzen. Het gaat om een aantal van 25.000 werknemers, HP’s totale bestand bestaat uit 324.600 werknemers.

Met een dergelijke ontslagronde zou HP een krappe acht procent van haar bestand opschonen. De ontslagen zouden voornamelijk in de zakelijke divisie moeten vallen. De ontslagen zouden overigens voor een deel niet direct vallen wanneer de beslissing wordt genomen. 10.000 tot 15.000 werknemers zullen direct op straat worden gezet, terwijl het resterende aantal een voortijdig pensioen wordt aangeboden.

HP is momenteel nog aan het herstellen van de slechte resultaten uit 2011. HP zag haar TouchPad-tablet falen, waarna het bedrijf één maand na de lancering van de tablet al besloot om de stekker uit de productie te trekken en het toestel voor een lage prijs aan te bieden. Tevens werd de pas onlangs aangestelde CEO Leo Apotheker al gauw vervangen door Meg Whitman, wie eerder al de leiding had over eBay. HP heeft overigens aangegeven dat het een nieuwe poging gaat wagen op de tabletmarkt, maar nu met Windows 8 in plaats van WebOS.

HP heeft nog niet gereageerd op het gerucht.