Sommige modellen van HTC mogen inmiddels weer de Verenigde Staten in. Dit meldt de fabrikant uit Taiwan vandaag. Om welke modellen het precies gaat is nog onduidelijk.

Volgens HTC zou de douane van de Verenigde Staten inmiddels ladingen met smartphones van de fabrikant het land in laten. De ladingen zijn hiervoor grondig geïnspecteerd en zijn na goedkeuring toegelaten tot het land. Het is vooralsnog onduidelijk om welke modellen het gaat. HTC meldt dan ook dat zij niet van elk model een status hebben, maar laat weten dat zij nauw samen werken met de douane. De fabrikant hoopt de situatie zo snel mogelijk op te lossen.

De modellen van HTC kregen een importverbod nadat de fabrikant eind 2011 een rechtszaak verloor van Apple. De rechter besloot dat HTC een patent overtreedt wat in handen is van Apple. HTC paste hierop de software op de modellen aan om zo onder het patent uit te komen. Echter werd er afgelopen week een grote lading modellen tegengehouden door de douane. Op deze manier wordt er gecontroleerd of HTC nog modellen verstuurt waarop het patent nog wordt geschonden.