Motorola Mobility, wat sinds deze week in handen is van Google, maakt inbreuk op een sms-gerelateerd patent wat in handen is van Microsoft. Dit heeft een Duitse rechter vandaag bepaald.

Motorola zal nu op dwang van de rechter een licentie af moeten sluiten voor het gebruik van het patent. Motorola kan er ook voor kiezen om te stoppen met de verkoop van de producten die inbreuk maken op het patent. Echter zal de keuze voor een licentie meer voor de hand liggen. Microsoft sloot eerder al licenties af voor het gebruik van patenten met onder andere Samsung en HTC, Motorola onthield zich hier echter van.

Als gevolg hiervan maakte Microsoft de keuze om naar de rechter te stappen om zo alsnog een licentie af te dwingen. Naast de voor Microsoft positieve uitspraak was er niet alleen maar goed nieuws voor het bedrijf uit Redmond, de rechter wees een tweede patent namelijk af. Microsoft beschuldigde Motorola er namelijk ook van dat het inbreuk maakte op een patent dat te maken heeft met locatiebepaling.