Microsoft wint patentrechtszaak van Motorola

Microsoft en Motorola stonden gisteren in de Duitse rechtbank om naar de uitspraak te luisteren in een patentrechtszaak tussen Microsoft en de dochteronderneming van Google. Rechter Dr. Guntz van de Duitse Munich 1 rechtbank deed gisteren haar uitspraak en zij oordeelde dat Motorola inderdaad inbreuk maakt op het Microsoft patent. Het patent in kwestie gaat over het ontvangen van invoer door verschillende bronnen, onder andere touchscreen, toetsenbord en stem.

Microsoft wint patentrechtszaak van MotorolaMet deze uitspraak kan Microsoft nu over gaan tot het afdwingen van een verkoopverbod op een aantal Motorola-toestellen in Duitsland, verwacht wordt echter dat Motorola in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak. Al bestaat er natuurlijk ook de kans dat de bedrijven uiteindelijk toch een schikking zullen treffen.

Veel applicaties maken gebruik van het patent van Microsoft en onder de Android-fabrikanten is Motorola de enige die weigert een patentlicentie af te nemen. Microsoft’s corporate vice president, David Howard, bracht een verklaring naar buiten waarin staat dat Microsoft door zal gaan met het afdwingen van een verkoopverbod op Motorola producten die inbreuk maken op patenten van het bedrijf, hij hoopt echter dat Motorola net als de andere fabrikanten zal overgaan tot het afnemen van een licentie.

Bron:Engadget