2min

Bliep, een nieuwe provider in Nederland, probeert jongeren te werven door hen een aantrekkelijk aanbod te doen. Voor slechts 50 cent per dag kunnen zij onbeperkt mobiel internetten en sms’en. De belkosten en kosten voor het toestel zijn niet bij deze prijs inbegrepen.

Mobiel internetten is vandaag de dag een van de meest gebruikte bezigheden op smartphones. Het enige nadeel is dat mobiel internetten hoge kosten met zich meebrengt als je geregeld via je smartphone wil surfen, of dat de snelheid van je internetverbinding omlaag gaat als je een data bundel hebt en de limiet bereikt. Een groepje van zes jongeren tussen de 12 en 17 jaar besloot daarom om een nieuwe provider op te richten: Bliep.

De provider biedt alleen prepaidkaarten aan. Een simkaart kost online slechts één euro. Daarmee kun je dus twee dagen onbeperkt mobiel internetten. In de winkel betaal je tien euro voor de simkaart, maar dan krijg je ook bijna drie weken onbeperkt internetten.

Bliep biedt verschillende internetsnelheden aan bij de prepaidkaarten. Standaard biedt de provider een downloadsnelheid van 385 Kbps en uploadsnelheid van 64 Kbps. Als je sneller wil internetten zul je een bedrag van één euro per dag moeten neerleggen. Daarmee stijgt de downloadsnelheid naar 3,6 Mbps. De uploadsnelheid bedraagt dan 1 Mbps. Een voorwaarde is echter dat Bliep je een datalimiet van 2 GB per maand oplegt.

De belkosten bedragen 25 cent per minuut. Voor iedere euro die klanten opwaarderen krijgen ze één gratis belminuut. Om haar diensten aan te bieden maakt Bliep gebruik van het netwerk van T-Mobile.