2min

De Nederlandse virtuele telecomprovider Bliep is failliet verklaard en maakt direct een doorstart onder een nieuwe eigenaar. Het bedrijf is overgenomen door Artilium dat Bliep nu een onderdeel maakt van United Telecom. Artilium betaald 190.000 euro voor de failliete provider en krijgt daarnaast een flinke schuld cadeau.

Bliep begon als onderdeel van de Telegraaf Media Groep en richtte zich op jongeren die veel data willen verbruiken. Zo bood de provider lange tijd onbeperkt internet aan tegen een lage snelheid voor 50 cent per dag. Dat model leek goed te werken want het wist ruim 50.000 klanten aan zich te binden.

Begin dit jaar werd echter besloten om over te stappen van T-Mobile naar Tele2 en daarmee werd het onbeperkt mobiel internet geschrapt. In plaats daarvan kregen gebruikers 67 MB voor 50 cent per dag, wat neer komt op 2GB per maand voor 15 euro. Met het inwisselen van T-Mobile voor Tele2 ging Bliep gebruik maken van het 4G-netwerk van Tele2. De snelheid werd echter nog steeds flink afgeknepen op maximaal 1MB/s, bij T-Mobile was dit echter 384 Kbit/s.

Verder werden belminuten en sms-berichten voortaan apart in rekening gebracht a 5 cent per minuut of per bericht.

Deze wijzigingen zorgde ervoor dat veel klanten besloten om Bliep te verlaten, op het moment van de overname zou Bliep nog maar 21.000 klanten hebben. De omzet op jaarbasis is op dit moment 1,2 miljoen euro, dat betekent dat de gemiddelde klant minder dan 5 euro per maand betaald.

Bliep is nu onderdeel van United Telecom en voorlopig blijft alles zoals het is en wordt de dienstverlening voortgezet, op de langere termijn zullen er ongetwijfeld aanpassingen worden doorgevoerd om nieuwe klanten te werven en de provider te laten groeien.