2min

Tags in dit artikel

,

Vandaag heeft ook T-mobile nieuwe abonnementen aangekondigd middels een persbericht waarbij de prijs van mobiel internet omhoog gaat. T-Mobile volgt hiermee het voorbeeld van KPN en Vodafone die dit al eerder deden. Toch lijkt T-Mobile meer rekening te houden met klanten die veel gebruik maken van mobiel internet dan KPN en Vodafone.

Vanaf 15 augustus biedt T-mobile drie nieuwe abonnementen aan: Smart Start voor klanten die voornamelijk veel bellen en sms’en, Smart Plus voor klanten die evenveel bellen, sms’en als internetten en iSmart voor klanten die veel gebruik maken van het internet op hun mobiele telefoon.

De goedkoopste iSmart abonnementen zijn de iSmart 150 voor 29,50 euro per maand en de iSmart 200 voor 34,50 euro per maand. Met de iSmart 150 krijgt de klant 150 belminuten, SMS of MMS-berichten en 500 MB aan mobiel internet. Bij de iSmart 200 kan de klant gebruik maken van 200 belminuten, SMS- of MMS-berichten en 1000 MB aan mobiel internet. Het bundeltarief bij beide abonnementen is 10 cent per belminuut, SMS of MMS-bericht en buiten de bundel betaald de klant 35 cent.

De dataverbinding heeft een download/uploadsnelheid van maximaal 7,2 Mbps/768 Kbps. Na overschrijding van het datategoed betaald de klant 10 cent per MB, welke naar boven wordt afgerond op hele MB’s. Voor 4,95 euro per maand bovenop de abonnementskosten krijgt de klant onbeperkt internet. Er worden dan geen extra kosten meer in rekening gebracht wanneer het datategoed op is, maar wel wordt de snelheid automatisch verlaagd naar maximaal 64/64 Kbps. Voor wederom 10 euro extra wordt de snelheid hersteld en heeft de klant weer 500 of 1000 MB aan datategoed.

Tot slot vraag T-Mobile voor elk abonnement 2,50 euro per kwartaal aan sim-administratiekosten. Helemaal duidelijk staat dit echter niet uitgelegd, waardoor wij niet met zekerheid kunnen stellen dat dit voor alle klanten geldt of alleen in bepaalde situaties.